ALEXANDRA UNGUREANU



BIOGRAFIE

Muzica mi-a placut dintotdeauna si nu cred sa am vreo amintire din primii mei ani de viata care sa n-o includa intr-un fel sau altul.

O piesa buna e buna, indiferent de cine o scrie. Am lucrat si cu Mariu Teicu si Ionel Tudor, dar am cantat si piesele lui Marius Moga, Adrian Despot sau Cornel Ilie. Am facut backing vocals pentru Paula Seling, in trupa 7th Heaven, si am inceput sa prind gustul drumurilor si turneelor. Apoi au fost acele piese de succes ale celor de la Sistem, Emotii si Senzatii, dar nimeni nu stia inca cine sunt. In 2003 am participat pentru prima data la Eurovision, cu piesa Make This Love Come True, scrisa de Marius Moga. Acest eveniment m-a ajutat foarte mult sa ies in fata, si practic a fost momentul cand, pentru multa lume, vocea misterioasa a capatat chip. A urmat perioada colaborarilor si incercarilor. Vocea mea era pe piese de la Morandi (Beijou-uh la la, Blue, Running), UNU (Lumea viseaza, Am gresit putin), din nou Sistem (Departe de tine).

In toamna 2004 am participat la un turneu intitulat Holograf si prietenii, cel mai mare de pana acum ca amploare si semnificatie sentimentala. Dupa concertul de lansare a albumului Pur si simplu din aprilie 2003, acest turneu a fost un prilej unic pana atunci, de a aparea in fata a mii de oameni in delir, alaturi de o trupa legenda, cantand o piesa extrem de promovata si iubita, Dragostea mea, si-am indraznit sa ma bucur de un succes care nu imi revenea decat in mica parte, dar care imi dadea un sentiment coplesitor pe scena.

In anul 2005 am aparut pe scena festivalului Callatis cu In-Grid, cantareata de origina italiana care avea la activ cateva hituri foarte cunoscute la momentul respectiv. Am cantat impreuna o varianta a celebrului Milord, dupa o repetitie pe fuga in camera de hotel, managerul solistei acompaniindu-ne la pian. Anul trecut in mai, ne-am reintalnit la un concert in Timisoara si am avut surpriza ca, dupa recitalul meu, sa ma invite sa cantam din nou aceasta piesa, fara nici un fel de pregatire.

In toamna lui 2004 am semnat primul meu contract cu o casa de discuri importanta si adunam piese pentru un album solo.

Primul nostru single de pe albumul Crush + Alexandra Ungureanu, Plang noptile, s-a auzit vreme de noua luni pe radio si TV si ne-a facut remarcati ca un proiect de debut demn de luat in seama.

La ceva vreme dupa promovarea lui in Romania, varianta in engleza, Give me 2nite a inceput sa fie auzita in tari din Europa si a aparut ca maxisingle in Olanda. Urmatorul single, Aprinde dragostea, ramane poate si azi, dupa 5 ani de activitate, cea mai populara si indragita piesa a noastra.

Al doilea album a aparut in 2007, si se intituleaza Hello. Primul single promovat a fost Hello. Al doilea single a fost o premiera pe piata romaneasca prin promovarea consecutiva a variantei in limba engleza Tonight We'll Rise precum si a celei in limba romana Cu tine in rai.

Anul trecut am castigat Cerbul de Bronz alaturi de Tony Tomas si Desperado. Apoi a urmat o colaborare cu trupa germana Marquess.

In paralel am dezvoltat si proiectul Alexandra Ungureanu & UndercoverBand. Acum lucrez in paralel la doua albume solo.

Site oficial: www.alexandraungureanu.ro


RAIN




You And Not Tokio



MY YouTube




Promoted Artists