Anya



Marian (Buxai) ANA ( nascuta pe 22 iulie 1986 in orasul Sibiu), este o cantareata din Ardeal. Cunoscuta sub numele de scena Anya, ea a debutat in anul 2001-2002 alaturi de o trupa sub numele de “ Select”, o trupa din Sibiu formata din doi baieti si inca o parte feminina, cu care a concertat mai bine de doi ani si jumatate.

Anii copilariei (1986 – 2000):

    Anya s-a nascut la data de 22 iulie 1986 in orasul Sibiu, fiind cel de-al doilea copil al familiei Buxai. Anya a inceput sa cante pentru prima data la varsta de 5 ani, avandu-le ca surse de inspiratie pe Mariah Carey si Celine Dion. Parintii si colegii au sustinut-o inca de la inceput si chiar au indrumat-o in acest sens.
A urmat scoala generala in orasul natal, Ocna Sibiului, iar mai tarziu Colegiul National Pedagogic “Andrei Saguna” din Sibiu.
A ales pana la urma sa mearga la Facultatea de Stiinte Economice “ Lucian Blaga “ Sibiu tocmai pentru ca cifrele sunt o alta pasiune de-a ei inca din copilarie. In prezent este masteranda la Universitatea Romano- Germana din Sibiu, profilul “Marketing si comunicare in afaceri”.

Debutul si succesul (2004— 2010):

Dupa ce a renuntat la trupa “Select” datorita motivului ca isi dorea o cariera la un nivel mai inalt, a urmat decizia de a continua pe plan solo.
A participat la concursul “ Pop Star” Romania unde s-a calificat pana in faza finala cand aceasta a renuntat din cauza surmenajului, dar si a deciziei de a nu-i parasi pe cei dragi.
A colaborat cu compozitori din mai multe zona ale tarii, dar se pare ca pana la urma a ales studiourile de inregistrari din orasul Bucuresti. In toata aceasta perioada a avut multe concerte live, aproximativ 400 prin toata tara.
 In anul 2006 i-a cunoscut pe pe baietii de la Hi-q la unul din concertele comune, la Biertan, unde acesteia i s-a propus o colaborare. A semnat cu casa lor de productie " Mof Records" si urma lansarea albumului pe piata pana la sfarsitul anului 2008.
Genul muzical abordat in perioada solo a fost unul pop dance cu influente latino.
Au urmat 2 ani in care a concertat prin tara, cu piesele compuse de Silviu Paduraru, iar in luna aprilie 2008 baietii i-au propus sa fac parte din trupa lor, Hi-q.



One



Promoted Artists