NICO



BIOGRAFIE

“Cel mai bun lucru pe care pot să-l fac este să cânt!”

Când era mică îşi dorea să fie vânzătoare de aprozar. Obişnuia să se joace cu ceilalţi copii în curte “de-a prăvălia”, cântărind diverse obiecte, şi a crezut că asta ar putea fi drumul ei. Numai că, destinul i-a pregătit cu totul altceva, pentru că o astfel de voce, ca a lui Nico, era păcat să se piardă. Tot ceea ce i-a mai rămas din vechiul vis a fost o preocupare de a cântări lucrurile, situaţiile, oamenii. De aceea a şi început cariera muzicală destul de târziu, la peste 30 de ani. Până nu a fost sigură că poate avea o carieră în muzică fără compromisuri, până nu a simţit că poate avea publicul ei, a aşteptat. “Nu regret că am început târziu. Tot ce vreau este să fiu înţeleasă de publicul meu. Oricum mă simt ca la 25 de ani”, spune Nico.

Nico s-a născut într-o familie cu cinci copii din Ploieşti, ea fiind cea mai mare dintre ei. Viaţa nu a fost uşoară cu ea, căci la 19 ani rămâne orfană de tată şi, pentru a-şi susţine familia, trebuie să renunţe la o parte din visele ei şi să aibă grijă de fraţii ei mai mici. În 1990 a absolvit Şcoala Populară de Artă din Ploieşti. În 1995 se angajează ca şi cântăreaţă la teatrul din Ploieşti, ocazie cu care, timp de patru ani, consecutiv, câştigă premiul pentru “cea mai bună solistă vocală” a Festivalului Naţional al Teatrelor de Estradă de la Constanţa. În 1999 colaborează la emisiunea “Sarabanda” de pe TVR şi participă pentru prima dată la Festivalul de la Mamaia, unde câştigă locul II, la secţiunea de creaţie, cu o piesă compusă de Viorel Gavrilă.

Pe tot parcursul carierei sale muzicale nu şi-a neglijat studiile de specialitate, aşa că a mai absolvit, după trei ani de studii, Şcoala Populară de Artă din Bucureşti, iar în prezent este studentă la Facultatea de Muzică, din cadrul Universităţii Spiru Haret din Bucureşti. În 2000 apare primul album, “Gând pentru ei”. În 2002 a început primele colaborări cu formaţii de hip-hop. Aceste colaborări au adus-o mult în faţa reflectoarelor, iar imaginea ei din clipul melodiei “Cine e cu noi” de la B.U.G. Mafia, îmbrăcată într-un stil puternic masculinizat, cu un costum bărbătesc negru, pălărie şi baston încă mai e proaspătă în mintea fanilor. Tot în 2002 începe şirul de participări la Eurovision, iar cu excepţia unui an, Nico devine o prezenţă constantă la acest concurs. Nico are succes nu numai la public, dar şi la criticii de muzică. Aşa că, recunoaşterea acestora din urmă vine în 2003 cu premiul II la Festivalul Internaţional “Cerbul de Aur”, din Braşov. Anul următor, Nico strânge o serie de premii, de care este foarte mândră: Marele premiu la Festivalul „Discovery Fest” din Varna (Bulgaria), Marele Premiu şi trofeul „Vocea Asiei” la Alma Ata (Kazahstan) şi locul II la Festivalul de la Mamaia (secţia creaţie). După atâtea premii binemeritate, Nico vrea să demonstreze că a meritat cu prisosinţă să le câştige şi scoate două albume: Aşa cum vrei (2005) şi Cast Away (2007).


LOVE MAIL




LOVE MAIL



Promoted Artists