CREATING HITS 2020
The journey from the first play to number one


Te-ai întrebat vreodată cum o piesă ajunge NR. 1? Poate să pară un algoritm complex care implică metrice și statistici, dar nu este. E mai de grabă un flow organic care începe cu prima zi când piesa este difuzată la un radio, trendsetter-ul, continuă cu alte posturi radio care încep să difuzeze piesa, intră în rotation (5-6 difuzări la 24 de ore), după care intră în heavy rotation (8-11 difuzări la 24 de ore) și se termină când toată țara știe piesa.

Fiindcă anul este încă în curs, nu putem știi exact câte No. 1 vor fi până la finalul anului, dar putem descoperi împreună evoluția industriei muzicale din România. Îți vom arăta printr-o serie de grafice cum a evoluat fiecare piesă la radio și la TV timp de 20 de săptămâni de la lansare, iar la final vom afla care este trendsetter-ul pe Radio și Label-ul care a generat cele mai multe hituri.


2017 2018 2019 2020 2021 2022  1. DJ PROJECT FEAT. ANDIA - RETROGRAD
  2. ROXEN - CE-ŢI CÂNTĂ DRAGOSTEA
  3. SMILEY - CE MAI FACI, STRAINE
  4. CARLA'S DREAMS - SECRETE
  5. THE MOTANS FEAT. ALINA EREMIA - DIN TRECUT
  6. DJ PROJECT FEAT. ANDIA - SLABICIUNI
  7. FELI FEAT. GRASU XXL - BANII N-ADUC FERICIREA
  8. ROXEN - SPUNE-MI
  9. CARLA'S DREAMS - SCARA 2, ETAJUL 7
  10. SMILEY FEAT. DELIA MATACHE - NE VEDEM NOI
TRENDSETTER 2020: PRO FM

La o diferență de mai puțin de 20 de difuzări față de a doua poziție, Pro FM primește titlul de TRENDSETTER pentru anul 2020. Urmează acest link și vezi clasamentul posturilor majore de radio din România. Thank you for bringing us such good music!

TOP LABEL 2020: GLOBAL RECORDS

Numărul 7 este cu noroc pentru Global Records!
La fel ca anul trecut, 7 din 10 piese care au ajuns No. 1 provin de la Global Records. De asemenea, piesele label-ului au și numărul cel mai mare de difuzări la radio.
Ca urmare, Global Records primește distincția de Top Label în România pentru 2020. Congrats!